Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Научна конференција поводом 500 година од оснивања Горажданске штампарије

Поводом великог јубилеја, 500 година од оснивања Горажданске штампарије, на Филозофском факултету на Палама биће одржана научна конференција која ће окупити најеминентније стручњаке из области филологије, теологије, философије, историје и библиотекарства.

Конференцију организују Филозофски факултет Пале и Православни богословски факултет „Св. Василије Острошки“ из Фоче, са благословом Њ.В.П митрополита дабробосанског господина Хризостома.

Обиљежавање овог великог јубилеја почиње промоцијом књига Горажданске штампарије, која ће бити одржана у амфитеатру Филозофског факултета, у петак, 8. новембра, у 19:00 часова. У суботу, 9. новембра, са почетком у 9:30 часова, биће свечано отворена научна конференција, која ће трајати до 19:00 часова. Затварање скупа биће обављено у недјељу, 10. новембра, у манастиру Светог Георгија у Сопотници, након Свете литургије и свечаног евхаристијског славља, на мјесту гдје је радила прва штампарија у Босни и Херцеговини.  

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com