Mon. May 20, 2024
ћирилица /латиница

Обиљежена Крсна слава Борачке организације општине Пале

Аутор: ФИЛТЕР/ В.Ч.

Поводом Крсне славе Борачке организације, Светог великомученика Димитрија, у Цркви Успења Пресвете Богородице у Палама одржан је парастос погинулим борцима у Одбрамбено – отаџбинском рату.

Након парастоса положени су вијенци на Централном спомен обиљежју погинулим борцима, а затим је обављено ломљење славског колача и приређен славски ручак.

Супруга погинулог борца, Ранка Лучић, рекла је да је слава борачке организације дан када сви присјећамо наших најмилијих који су дали животе за Републику Српску.

Много ми значи кад се не заборављају и када се сјећамо свих оних који су дали животе у протеклом рату. Мислим да је главни проблем незапосленост дјеце погинулих бораца и надам се да ће се ускоро тај проблем ријешити


Предсједник борачке организације општине Пале, Михајло Парађина истакао је да је потребно да хероји рата буду у сјећању, не само својих породица, него и у сјећању свих садашњих и будућих генерација.

Друштво које има историју и богату прошлост може имати завидну будућност. Борачка организација сматра да је проблем запошљавање борачких категорија и коначно би требало да Влада Републике Српске донесе такве мјере које ће бити проводиве да се у 2020. години сва дјеца погинулих бораца запосле“, навео је Парађина.


Градоначелник Источног Сарајева, Ненад Вуковић рекао је да се данас треба посебно сјетити оних који су дали оно најсветије за стварање Републике Српске, своје животе, као и рањеника и оних који су учествовали у протеклом рату.

Не смијемо никога заборавити јер је комплетан народ учествовао у стварању и одбрани Републике Српске. Много је учињено за борачке категорије али још увијек се срећемо са истим проблемима а то је стамбено збрињавање, као и запослење чланова породица погинулих бораца гдје морамо бити посебно сензибилни и гледати да дамо максимум уважавајући и економску ситуацију у свијету”, изјавио је Вуковић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић оцијенио је да је данашњи празник од изузетног значаја, јер је стварање Републике Српске уско везано за Борачку организацију.

Највише уважавамо оне који су дали најсветије, свој живот, за стварање и одбрану Српске, а то су борци и њих не смијемо заборавити. Урађемо је много тога, али наравно да то никада није довољно, јер се увијек сусрећемо са истим проблемима, попут стамбеног збрињавања и запослења чланова породица погинулих бораца. Неопходно је имати посебан сензибилитет и трудити се да ми, као општинска управа, помажемо овим категоријама становништва. Користим прилику да обећам да ћемо, у наредном периоду, дати максимум да запослимо што више чланова породица погинулих бораца“, истакао је Југовић.

Обиљежавању Крсне славе Борачке организације општине Пале, Светог Великомученика Димитрија – Митровдана, присуствовали су борци протеклог одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске, породице погинулих бораца, као и представници јавног, политичког и друштвеног живота општине Пале.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com