Mon. May 20, 2024
ћирилица /latinica

I Luka za Ivanu!

Izvor: Paljanske novosti

U Palama je danas održana humanitarna akcija pod nazivom „Ulični svirač“, s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje trogodišnje djevojčice Ivane Bjelogrlić, a akciju je organizovao i realizovao mladi harmonikaš Luka Novosel.

Ovaj humani Paljanin izabrao je ovakvu vrstu humanitarne akcije po uzoru na evropski način i vidjevši po svjetu ovakve i slične akcije kao muzičar, odlučio se da izađe na ulicu sa svojom harmonikom i pokuša da prikupi određena sredstva za pomoć u liječenju i kako kaže, da doprinese koliko je moguće.

Ovo je jedna u nizu akcija za pomoć Ivani, a prema njegovim riječima u planu su još dva koncerta do kraja godine, u svrhu Ivaninog izliječenja.

Organizovali smo ranije humanitarne akcije, ali u pitanju su humanitarni koncerti. I ove godine ćemo održati dva takva koncerta upravo za ovu djevojčicu. U Palama će koncert biti održan 3. decembra u Kulturno – sportskom centru sa početkom u 19.00 časova, dok će u Istočnom Sarajevu biti održan 29. novembra. Gosti na koncertu, osim što će učestvovati u dobrotvornoj akciji, moći će da uživaju u zvucima muzičkog sastava `Katera`“, istakao je ovaj humanista.

Luka očekuje veliki doprinos Paljana ovoj akciji, a sav prikupljeni novac biće uplaćen na Ivanin račun.

Dobro će doći koliko god da se skupi samo da se ona nama izliječi i da bude dobro“, naglasio je današnji „ulični svirač“, i rekao da podrška Paljana danas nije izostala.

Trogodišnja Ivana Bjelogrlić se s karcionomom bubrega bori već godinu dana. Djevojčica pomoć mora potražiti van granica zemlje i liječenje će koštati oko 250.000 evra.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com