Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

И Лука за Ивану!

Извор: Паљанске новости

У Палама је данас одржана хуманитарна акција под називом „Улични свирач“, с циљем прикупљања средстава за лијечење трогодишње дјевојчице Иване Бјелогрлић, а акцију је организовао и реализовао млади хармоникаш Лука Новосел.

Овај хумани Паљанин изабрао је овакву врсту хуманитарне акције по узору на европски начин и видјевши по свјету овакве и сличне акције као музичар, одлучио се да изађе на улицу са својом хармоником и покуша да прикупи одређена средства за помоћ у лијечењу и како каже, да допринесе колико је могуће.

Ово је једна у низу акција за помоћ Ивани, а према његовим ријечима у плану су још два концерта до краја године, у сврху Иваниног излијечења.

Организовали смо раније хуманитарне акције, али у питању су хуманитарни концерти. И ове године ћемо одржати два таква концерта управо за ову дјевојчицу. У Палама ће концерт бити одржан 3. децембра у Културно – спортском центру са почетком у 19.00 часова, док ће у Источном Сарајеву бити одржан 29. новембра. Гости на концерту, осим што ће учествовати у добротворној акцији, моћи ће да уживају у звуцима музичког састава `Катера`“, истакао је овај хуманиста.

Лука очекује велики допринос Паљана овој акцији, а сав прикупљени новац биће уплаћен на Иванин рачун.

Добро ће доћи колико год да се скупи само да се она нама излијечи и да буде добро“, нагласио је данашњи „улични свирач“, и рекао да подршка Паљана данас није изостала.

Трогодишња Ивана Бјелогрлић се с карциономом бубрега бори већ годину дана. Дјевојчица помоћ мора потражити ван граница земље и лијечење ће коштати око 250.000 евра.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com