Mon. May 20, 2024
ћирилица /латиница

ИСТОЧНА ИЛИЏА: Овако ће изгледати Средњошколски центар

Извор: Општина Источна Илиџа

Изабрани извођач, фирма Гетрис д.о.о. Бања Лука, у складу са Уговором о изради главног пројекта Средњошколског центра Источна Илиџа  доставила је општини Источна Илиџа два идејна рјешења будућег објекта Средњошколског центра Источна Илиџа на увид. Објекат будуће гимназије се налази на локалитету Вељине, југоисточно од цркве на Вељинама према тржном центру Бинго. Површина парцеле износи 5.122м2. У складу са идејним пројектом према првом приједлогу објекат има 6526 м2 нето корисне површине, док је друго рјешење значајно богатије и има 7042.65м2 нето корисне површине.

 Објекат се састоји из двије основне цјелине: школа са свим садржајима предвиђеним програмом и фискултурна сала са пратећим садржајима. Предвиђена спратност објекта је приземље и три спрата за школу и приземље за фискултурну салу . Програмом је предвиђено укупно 35 учионица за смјештај по 28 ученика, као и 10 кабинета за индивидуалну наставу. Предвиђена је и концертна дворана, библиотека, техничке просторије и практикум.

Објекат Средњошколског центра по предвиђеним и пројектованим капацитетима корисника спада у групу јавних објеката за боравак преко 1000 људи. Приступ особама са посебним потребама обезбијеђен је рампом на главном улазу у школу, а даље кретање по спратовима омогућено је лифтом. Рок за достављање главног пројекта је 31.12. 2019. године.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com