Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /latinica

Željko Samardžija novi ambasador u Moskvi

Izvor: Novosti

Na posljednjoj sjednici, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, na prijedlog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, imenovalo je Željka Samardžiju, za novog ambasadora BiH u Ruskoj Federaciji, saznaju “Novosti”.

Inače, mjesto ambasadora u zemljama stalnim članicama Savjeta bezbjednosti mijenja se po principu redovne rotacije između predstavnika konstitutivnih naroda u BiH. Dosadašnjem ambasadoru Mustafi Mujezinoviću istekao je redovan trogodišnji mandat i vraća se početkom naredne godine.

Nakon toga, kada prođe uobičajena procedura, umesto njega u najveću zemlju na svetu ide Samardžija.

Željko Samardžija je karijerni diplomata zaposlen u Ministarstvu inostranih poslova na mjestu Načelnika službe za analitiku i informisanje. Više od dvadeset godina radi u zajedničkim institucijama BiH, kao kadar iz Republike Srpske, a u svojoj bogatoj karijeri obavljao je čitav niz veoma odgovornih poslova.

Bio je i savjetnik i šef kabineta člana Predsjedništva iz Republike Srpske, generalni sekretar Predsedništva BiH, šef kabineta srpskog zamenika ministra inostranih poslova…

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com