Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

Жељко Самарџија нови амбасадор у Москви

Извор: Новости

Нa посљедњој сједници, Предсједништво Босне и Херцеговине, на приједлог српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, именовало је Жељка Самарџију, за новог амбасадора БиХ у Руској Федерацији, сазнају “Новости”.

Иначе, мјесто амбасадора у земљама сталним чланицама Савјета безбједности мијења се по принципу редовне ротације између представника конститутивних народа у БиХ. Досадашњем амбасадору Мустафи Мујезиновићу истекао је редован трогодишњи мандат и враћа се почетком наредне године.

Након тога, када прође уобичајена процедура, уместо њега у највећу земљу на свету иде Самарџија.

Жељко Самарџија је каријерни дипломата запослен у Министарству иностраних послова на мјесту Начелника службе за аналитику и информисање. Више од двадесет година ради у заједничким институцијама БиХ, као кадар из Републике Српске, а у својој богатој каријери обављао је читав низ веома одговорних послова.

Био је и савјетник и шеф кабинета члана Предсједништва из Републике Српске, генерални секретар Председништва БиХ, шеф кабинета српског заменика министра иностраних послова…

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com