Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /латиница

Дом здравља Пале – обиљежена крсна слава

Аутор: ФИЛТЕР/ В.Ч.

У просторијама Дома здравља у Палама традиционалним ломљењем крсног колача прослављена је слава ове здравствене установе.

Приређен је и славски ручак за све присутне грађане, званице и раднике Дома здравља.

“Дом здравља смо ове године добро уредили и адаптирали, извршили смо комплетан молерај објекта и средили канализацију која није била учвршћена. Промијенили смо улазна врата, уредили пултове. Потков смо вратили на своје мјесто. Све апарате који су затечени у неисправном стању смо поправили, нешто смо набавили и нових”, рекао је директор Иван Шарац.

Директор Дома здравља Пале подсјетио је да Дом има и двије подручне амбуланте, у Мокром и у Подграбу.

Санирали смо их јер то грађани ове општине заслужују.Велику помоћ пружили су нам Срби сарајевско-романијске регије из Торонта својим донацијама и учешћем начелника општине сада имамо топлу фасаду и јако лијепо уређен објекат. Амбуланта Мокро броји 2 147 пацијената, и сваке године имамо прилив нових пацијената и због тога је било потребно интервенисати на том објекту. Објекат амбуланте у Подграбу је био у још горем стању, али су у току радови на сређивању објекта“, рекао је Шарац.

Синиша Ласица, предсједник Скуптине општине Пале истакао је да се у Дому здравља побољшавају услови за пацијенте али и раднике. “Подржаћу све што општина може да уради за побољшање услова за све пацијенте. Не желим да се политика икада прожима кроз Дом здравља или било коју установу“, рекао је Ласица.

Козма и Дамјан

Свети Козма и Дамјан Римски били су љекари и како хришћани верују чудотворци. Ова двојица светитеља су била рођена браћа, родом из Рима, као дјеца су крштена и у хришћанском духу васпитана. У хришћанској традицији помиње се да су имала велику благодат од Бога, да лијече људе и животиње од сваке болести и муке.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com