Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

ДОДИК: У Источном Сарајеву се ломе судбина и трајност РС

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас у Источном Сарајеву да се на подручју тог града ломе судбина и трајност Српске.

Зато је власт Српске одлучна да се у Источном Сарајеву осигурају претпоставке за нормалан и безбједан живот“, поручио је Додик на скупу који је окупио представнике друштвеног, пословног и политичког живота тог града.

Према Додиковим ријечима, како преноси Срна, претходних година учињен је велики помак у рјешавању битних питања за овај крај Републике Српске, а у дијалогу са представницима становника овог града жели да чује који су то приоритети за наредни период.

Он је подсјетио да је у претходном периоду на подручју Града Источног Сарајева изграђена нова болница, да је улагано у Јахорину као зимски центар, изграђени су административни центар Републике Српске, пут према Јахорини, спортска дворана на Палама, а у току је изградња спортске дворане у Источном Сарајеву.

Kонстатујући да је на плану инфраструктурних питања направљен напредак, Додик је као капитални пројекат у времену које долази навео изградњу ауто-пута од Београда ка Сарајеву, преко Вишеграда и Рогатице.

“Од тога се одустати неће, потребно је неколико одлука на нивоу БиХ како би се наставило са тим активностима“, рекао је Додик, подсјећајући да застој у формирању власти на нивоу БиХ представља сметњу у овим активностима.

Српски члан Предсједништва изразио је посебно задовољство што је у Источном Сарајеву изграђена Болница “Србија” и рекао да ће се учинити све да се ријеши проблем дуговања из прошлости ове здравствене установе и да се болница кадровски ојача.

Додик је констатовао да је потребно побољшати безбједносну ситуацију у Источном Сарајеву.

“Људи овдје морају бити сигурни. Знамо да постоје лоше праксе које су доводиле до страдања недужних људи”, рекао је Додик, подсјетившина неразјашњена убиства

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com