Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

ДОДИК: Подршка унапређењу услуга у Болници “Србија”

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К

Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да жели да охрабри руководство Болнице „Србија“ да ради на успостављању најоптималније организације.

Обавеза државе је да заштити њихове услуге и послове,навео је Додик.

Ако говоримо о специјализацијама мораћемо да промијенимо наш односпрема томе. Немогуће је да држава плати 400 или 500 хиљада KМ специјализацију у иностранству, да се он врати овдје и након годину оде. Мораће да се веже уговором да остане једно вријеме ако хоће да му држава плаћа специјализацију.“

Изградња објекта нове болнице финансирана је из буџета РС и није оптеретила здравствени сектор, подсјећа Додик.

Kредит се исплаћује редовно и до сада је исплаћено више од трећине обавеза. Овдје је раније било не само лоше него и грозно стање. Драго ми је што сам могао заједно са колегама и тимом који овдје ради, радити на реализацији овог пројекта изградње и стављања у функцију.

“Нови објекат је стављен у потпуности у функцију свим грађанима Источног Сарајева и регије. Услови су бољи и за раднике а повјерење грађана према установи се враћа“, навео је директор Болнице ” Србија” Небојша Шешлија.

Он је подсјетио да су се у болници, након вишегодишње паузе, почеле радити и операције грудног коша. Сваки специјалиста који долази у болницу и обавља операције у исто вријеме обучава млађе колеге које ће преузимати операције, најављује директор Болнице „Србија“.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com