Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

Двије године постојања Омладинске задруге “Први посао”

Аутор: ФИЛТЕР/ В.Ч

Омладинска задруга “Први посао” почела је са радом у новембру 2017.године.

Оснивач и директор задруге је Стефан Стајчић, студент Правног факултета.

С њим смо разговарали о почетку те резултатима двогодишњег рада, али и плановима.

Као млађи, радио сам посредством омладинске задруге, и примјетио да у Палама не постоји таква организација која би се системски бавила ангажовањем ученика, студената и других незапослених лица на обављању привремених и повремених послова”, почиње Стајчић.

Први посао за чланове Омладинске задруге био је ангажман на организацији “Фестивала 84” на Јахорини. Тада је ангажовано више од 150 чланова а њихов број од тада је у сталном расту.

Стајчић каже да су чланови најбољи амбасадори пословања задруге. Неизоставна карика су и послодавци са којима сарађују, а који неријетко препоручују својим партнерима сарадњу са омладинском задругом “Први посао”.

Првенствени циљ Омладинске задруге “Први посао” је помоћ младима у тражењу привремених и повремених, сезонских и других видова радног ангажовања. Од оснивања до данас имамо преко 630 чланова од којих је скоро 580 било ангажовано на неком послу што говори да су и млади али и послодавци почели да препознају Омладинску задругу “Први посао” као поузданог партнера у изналажењу како радне снаге, тако и послова“.

Стефан Стајчић

Задруга је до сада сарађивала са 51 послодавцем из Источног Сарајева, али и шире. Надају се да ће током зимске сезоне на Јахорини успјети да обезбједе још додатних послова за чланове.

Током прошле сезоне смо ангажовали око 70 наших чланова само на сезонским пословима на Јахорини а сада планирамо да тај број удвостручимо“, рекао је Стајчић.

У омладинску задругу “Први посао” се могу учланити сви ученици, редовни студенти и незапослени до 35 година уз потврду о редовном школовању или потврду о незапослености. Изузетно, могу се учланити и лица старости преко 35 година али уз препоруку Центра за социјални рад.

Омладинска задруга “Први посао” налази се у Светосавској улици бр. 5, а у канцеларију се можете јавити сваки радни дан од 07 до 15 часова.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com