Mon. May 20, 2024
ћирилица /латиница

ВИКЕНД НАСЕЉЕ ТВРДИМИЋИ: Позив инвеститорима

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Општина Источно Ново Сарајево отвара пред – позив за инвеститоре заинтересоване за изградњу објеката у Тврдимићима.

У наредних мјесец дана инвеститори који су заинтересовани за изградњу будућег викенд насеља моћи ће да се информишу о свим условима.

Јавни позив за коначан избор инвеститора, стратешког партнера Општине, биће расписан након истека рока од 30 дана.

По одлукама Скупштине општине, задатак инвеститора биће изградња типских кућа у фази грубих радова по цијени коју одреди Скупштина општине. Као гаранцију да ће насеље бити изграђено у року од годину и по инвеститор ће морати да обезбиједи и банкарску гаранцију.

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево у мају су усвојили Урбанистички пројекат за рекреациону зону и викенд-насеље „Тврдимићи“.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић појаснио је тада да одлука ствара предуслове за изградњу викенд-насеља са 55 локација на којима ће бити грађене три врсте типских кућа, као и три мања и један велики хотел са простором за споменик и много стаза за шетњу.

Предвиђена је и локација за игралиште и `зип лајн`, као и за још једно спортско игралиште. То је туристичко-рекреативни комплекс који је већ изазвао пажњу, а који планирамо да барем 70 одсто буде изграђен у наредних годину и по дана“, рекао је Ћосић.

У Тврдимићима су већ изграђена два ловачка дома и амфитеатар „Бели вук“, а у току је изградња фудбалског игралишта.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com