Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

АЛЕКСАНДРА ТОЉ: Посао би требао бити круна свих успјеха

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К

Александра Тољ има 22 године. Рођена је и живи у Источном Сарајеву.

Вуковац у основној школи, ученик генерације у средњој,  најмлађи дипломирани економиста у туризму и хотелијерству на Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. И на све то, незапослена.

Осим одличног успјеха и школовања завршеног у рекордном року, Александра је  налазила времена и воље за бројне активности.

“Дуго сам се бавила фолклором и уживала у јавним наступима. Љубав према фолклору ми је пренио отац који је такође играо и био кореограф.  Из тог периода су настале неке од најљепших успомена. Била сам члан хора, глумачких секција и разних пројеката, како културно – умјетничких, тако и спортских“, прича Александра.

Често су јој, каже, говорили да се опредијели за само једно и да је сувише свестрана.

Похађала сам курсеве страних језика, неке уживо а неке путем интернета док сам спремала испите. На такмичења и квизове сам ишла и из области за које се нисам школовала, али се никад нисам вратила без дипломе или цертификата”.

Као једну од дражих награда наводи књиге, попут Андрићеве и Милорада Телебака. Баш зато сматра да би књиге као награде требале бити заступљеније.

Упорност и вјера у себе су кључни, сматра Александра.

Током школовања сам се бавила и хонорарним пословима везаним за маркетинг, радом у туристичкој агенцији, писањем текстова, писањем прича са путовања и фотографисањем дестинација које и данас с љубављу обилазим. Писање текстова је умијеће које сам наслиједила од мајке која у глави има малу библиотеку књига које је прочитала и препричала, а путовања су ми као ваздух неопходна, јер човјек који не путује чита само једну страницу свог живота.”

Александра Тољ

Друштвени живот није трпио због свих ових обавеза, а сваки успјех је много већи уз подршку најближих.

Тренутно је студент мастер студија на Универзитету „Џемал Биједић“, Факултет Хуманистичких наука, одсјек за комуникологију.

Не планирам се зауставити на Мастер студијама, али пошто све зависи од могућности,  ја бих се у међувремену радо одазвала пословима везаним за маркетинг и туризам, те комуникологију”, поручује Александра.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com