Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /latinica

Aktuelni konkursi za studentske stipendije

Izvor: www.vladars.net

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo objavilo je četiri konkursaz a dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u Republici Srpskoj i jedan konkurs za dodjelu stipendija studentima studija u inostranstvu.

Studentima studija u Republici Srpskoj će biti dodijeljeno 1000 stipendija, dok će se studentima studija u inostranstvu  dodijeliti 70 stipendija.

Konkursom za dodjelu stipendija u kategoriji uspješnih studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa studija dodijeliće se 654 stipendije, u kategoriji ostalih  studenata prvog ciklusa studija će se dodijeliti 312 stipendija, studentima sa invaliditetom prvog, drugog i trećeg ciklusa studija koji ostvaruju dodatak za pomoć i njegu drugog lica dodijeliće se 15 stipendija, dok će se studentima prvog ciklusa studija sa prebivalištem u izrazito nerazvijenim opštinama Republike Srpske dodijeliti 19 stipendija.

Budžetom je za dodjelu stipendija studentima u Republici izdvojeno 2.000.000,00 KM, a za stipendiranje studenata studija u inostranstvu iz budžeta je izdvojena 191.000,00 KM.

Konkursi će biti otvoreni do 18.11.2019. godine.

Filter 2019