Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /латиница

Актуелни конкурси за студентске стипендије

Извор: www.vladars.net

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво објавило је четири конкурсаз а додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија у Републици Српској и један конкурс за додјелу стипендија студентима студија у иностранству.

Студентима студија у Републици Српској ће бити додијељено 1000 стипендија, док ће се студентима студија у иностранству  додијелити 70 стипендија.

Конкурсом за додјелу стипендија у категорији успјешних студената првог, другог и трећег циклуса студија додијелиће се 654 стипендије, у категорији осталих  студената првог циклуса студија ће се додијелити 312 стипендија, студентима са инвалидитетом првог, другог и трећег циклуса студија који остварују додатак за помоћ и његу другог лица додијелиће се 15 стипендија, док ће се студентима првог циклуса студија са пребивалиштем у изразито неразвијеним општинама Републике Српске додијелити 19 стипендија.

Буџетом је за додјелу стипендија студентима у Републици издвојено 2.000.000,00 КМ, а за стипендирање студената студија у иностранству из буџета је издвојена 191.000,00 КМ.

Конкурси ће бити отворени до 18.11.2019. године.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com