Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

Адаптација зграде КЦ Пале, планови за дворану и “Орловачу”

Аутор: ФИЛТЕР/ В.Ч.

Вањски радови на адаптацији зграде Културног центра Пале улазе у завршну фазу. До сада је урађена нова фасада, замијењена је комплетна столарија, санирани су мокри чворови те кров.

Планирано је и уређење тротоара испред зграде.

Радови се финансирају из кредитних средстава Града Источно Сарајево.

Директор Културно-спортског центра ”Пале” Мирослав Симовић у изјави за “Филтер” каже да је при вањским радовима уочено да је неопходно урадити и неке унутрашње, како би се постигао нови и бољи изглед објекта.

“При недавној посјети градоначелника, обишли смо унутрашње просторије и сложили се да је најнеопходније обновити кино-позоришну салу. Договорили смо се да Град сноси и трошкове унутрашње реконструкције. Упутио сам захтјев за додатна средства и чекамо одговор, који би требали добити ове седмице. Вјерујем да ће одговор бити позитиван јер сам такав утисак стекао приликом разговора са градоначелником“, рекао је Симовић.

Културни центар Пале

Говорећи о раду Културно-спортског центра, Симовић је подсјетио да је при доласку на мјесто в.д. директора затекао проблем са паркетом у дворани “Пеки”.

Приликом одржавања ”’ЕЈОФ”- а оштећен је паркет високог квалитета. Лед је оштетио паркет и то је тако стајало неколико мјесеци. Одмах смо кренули у санацију а тада су долазак најавиле мушка и женска одбојкашка репрезентација Србије. Захваљујући начелнику општине Пале у рекордном року смо санирали паркет. Ипак, у дворани имамо проблема са мокрим чворовима а то је цурење воде у гаражу. То траје већ годинама. Сада смо у фази разговора са начелником у вези са рјешавањем овог проблема”.

Мирослав Симовић

Симовић као једну од могућности наводи затварање гаражног простора дворане.

Тако можемо добити простор од око 2 500 квадратних метара који ће бити на располагању за изнајмљивање или за покретање одређене дјелатности нас као фирме. За сада највише је заинтересованих да се отвори картинг клуб, рекреација за све посјетиоце. Мислим да би то била добра туристичка понуда“, каже Симовић.

Много је, открива, планова и за пећину ”Орловача”. Већ од наредне године планирано је отварање сувенирнице, те асфалтирање приступног пута.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com