Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Обиљежена слава Правног факултета

Аутор: ФИЛТЕР/ В.Ч

Ломљењем славског колача данас је у Палама обиљежена крсна слава Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву , Свети Петар Цетињски.

Одржана је и свечана академија на којој су промовисана 2 магистра правних наука и 65 дипломираних правника.

Свечаности су, између осталих, присуствовали ректор Универзитета проф. др. Милан Кулић те начелници општине Пале Бошко Југовић и Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.

Присутан је био и Брано Хаџи Стевић, најбољи студент у историји Правног факултета Унивезитета у Источном Сарајеву. Завршио је факултет за 3 године и 9 мјесеци с просјеком 10.

Тренутно је на мастер студијама Правног факултета Универзитета у Београду.

Каже да је његова љубав према друштвеним наукама, нарочито историји и српском језику пресудила да упише Правни факултет, јер како каже Брано, право захтјева прецизност као спрски језик и свеобубватна знања као историја.

Жеља му је да ради на факултету и посвети се додатном знању.

Декан Правног факултета проф. др. Горан Марковић рекао је да задатак Правног факултета није само да школује правнике, него да школује добре правнике.

Добар правник није само онај који усваја потребна правничка знања и вјештине, него онај који зна да то право треба да буде испуњено моралним вриједностима. Правни факултет на Палама има два основна циља,. Први циљ је да окупља младе људе из источног дијела Републике Српске, да остану овде да живе, раде и оснују породице. Други циљ је да Правни факултет подари овом друштву добре правнике, часне људе и правне зналце“, навео је Марковић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић поручио је да правници требају бити поносни стуб наше заједнице.

Локална заједница користи прилику да честита свима, и овај пут награђује најбољег дипломца пригодном новчаном наградом. Надам се да ће и убудуће Правни факултет биљежити само успјехе као што је то радио и до сад“, рекао је Југовић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com