Fri. Sep 18, 2020
ћирилица /латиница

Фантастичном игром Србија надиграла Италију за финале Европског првенства

Одбојкашице Србије савладале су Италијанке са 3:1 по сетовима 25:22, 25:21, 21:25, 25:20 и пласирале се у финале Европског првенства. Противник у недељном финалу биће им боље из дуела Туркиња и Пољакиња.

Фантастичном игром, пре свега снажним сервисом, српске одбојкашице су разбијале пријем противница. Сјајном игром у пољу отварани су напади, пре свих за Бранкицу Михајловић и Тијану Бошковић, које су одлично користиле своје шансе. Италијанке су успијевале да парирају, освојиле су трећи сет, али у одлучујућим моментима српкиње су биле сконцентрисаније и успјевале су да одбију нападе противница. На крају победа Србије и пласман у финале Европског првенства.

Италијанке су константно водиле у првом сету, наше су стизале предност и у више наврата успевале да изједначе. Противнице су највећу предност имале од плус четири – 13:9. Међутим, Србија је брзо успјела да ухвати резултатски прикључак, а изједначење је стигло при резултату 15:15.

Италијанке су у финишу имале минималну предност – 20:19. Међутим, то је било последње вођство противница у овом сету. Наше дјевојке са три везана поена долазе до 22:20. Ову предност су одржале до краја сета за коначних 25:22.

Велика борба и у другом периоду. Српске одбојкашице су деловале сигурније у пољу и успеле да одрже предност. Међутим, Противнице серијом од 4:0 преузимају вођство – 18:17. У сам финиш сета ушло се при резултату 20:20.

У трећем сету одбојкашице Србије су биле те које су диктирале темпо и након стартног вођства од 3:0, константно су одржавале, додуше минималну, предност. Италијанке су први пут повеле при резултату 12:11. Услиједио је период игре у коме су противнице чувале предност, да би наше успеле да серијом од четири поена преокрену резулат.

Ипак, Италијанке сигурније у финишу, пре свега серијом успешних сервиса Соломаите долазе до предности од 22:18. потом противнице рутински приводе сет крају – 25:21.

Четврти сет донио је, такође, велику борбу. Тактичко надмудривање два тренера у коме је наш селектор успијева да изађе као победник. Србија је константно водила да би се средином сета одлијепила на плус пет – 15:10.

Финиш сета донио је још већу предност наше селекције 20:14, међутим Италијанке се не предају и серијом од чеири поена прилазе на 20:18. Ипак, наше одбијају овај напад и приводе сет и меч крају за коначних 25:20 и пласман у финале Европског првенстава.

Најефикаснија у екипи Србије била је Тијана Бошковић са 22 поена, Бранкица Михајловић је забележила 13, Мина Поповић 12. Код противница Паола Егону је забиљежила 23 поена.

Filter 2019