Fri. Sep 18, 2020
ћирилица /latinica

Predsjednik Čubrilović u Nišu: Jačati privrednu saradnju Srpske i Srbije

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da rukovodstva Republike Srbije i Srpske treba da stvore uslove za bliže kontakte privrednika, koji će sami defisati put kojim najbrže i najbolje mogu konkretizovati saradnju.

„Nadam se da je dovoljno zakonskog okvira da nesmetano možemo raditi na tom polju“, rekao je predsjednik Čubrilović Srni nakon sastanka sa predsjednikom Skupštine grada Niša Radom Rajkovićem i pomoćnikom gradonačelnika Jelenom Mitrovski, koji je organizovan u okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“.

Predsjednik Čubrilović je kazao da je na sastanku u Gradskoj kući u Nišu fokus bio na saradnji Republike Srpske i Srbije u svim oblastima.

„Svojevremeno su Banjaluka i Niš imali posebnu saradnju preko industrijskih giganata kao što su bili Mašinska i Elektronska industrija Niš i `Rudi Čajavec` Banjaluka i kompatibilnost privrede bila je na zavidnom nivou. Očekujemo da se ti odnosi zanove“, rekao je Čubrilović.

On je istakao da je privredna saradnja osnov razvoja društva, te da se očekuje mnogo od pojedinačnih susreta privrednika u okviru privrednih komora i preduzeća.

Predsjednik Narodne skupštine je rekao da su se na sastanku saglasili da Srpska pravoslavna crkva pokazuje kako se može ostati jedinstven na jednom duhovnom prostoru i poručio da je to put na koji način se i u realnom životu može komunicirati.

Tokom današnje posjete Nišu, predsjednik  Čubrilović je posjetio Vojni muzej i spomen-sobu u Komandi Kopnene vojske Srbije na Trgu kralja Aleksandra, gdje mu je domaćin bio general-potpukovnik Milisav Simović, te položio vijenac na spomenik vojvodi Stevanu Sinđeliću na Čegru.

Predsjednik Čubrilović večeras će se obratiti u Narodnom pozorištu u Nišu, gdje će biti izvedena predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske „Kokoška“.

Filter 2019