Mon. Sep 28, 2020
ћирилица /latinica

Divac: Poklon za ulazak u “Kuću slavnih” neka bude zlato u Kini

Vlade Divac zvanično je postao četvrti Srbin koji je uvršten u košarkašku "Kuću slavnih" u Springfildu. Legendarni košarkaš izjavio da na početku karijere o ovom uspehu nije mogao ni da sanja, a takođe je otkrio kakav poklon želi od sadašnjih reprezentativaca Srbije.

Divac je postao četvrti Srbin u “Kući slavnih”, posle Dražena Dalipagića, profesora Aleksandra Nikolića i Bore Stankovića.

“Drago mi je pre svega zbog moje familije, saigrača, trenera i navijača. Ovo je veliko priznanje i iskreno se tome nisam nadao kada sam počinjao da igram košarku”, izjavio je Divac.

Tokom karijere, Divac je dug niz godina nastupao za reprezentaciju Jugoslavije, a u klupskoj za Slogu, Partizan, Lejkerse, Šarlot, Zvezdu i Sakramento. 

“Najdraži reprezentativni trenutak mi je taj da sam imao sreću da se od 1985. do 2002. godine, vraćam kući medaljama. Najemotivnija svakako mi je zlatna iz Atine 1995. godine. Što se klubova tiče, najdraži trenutak je titula sa Partizanom 1987 godine”, dodao je legendarni košarkaš.

Divac trenutno obavlja funkciju generalnog menadžera NBA tima Sakramento kingsa, u kojem nastupaju Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, koji se nalaze u Kini na SP.

“Imamo dobru generaciju igrača koji ne samo da su deo NBA, već imaju zapažene uloge u timovima. Dobio sam poruke i čestitke na ulasku u “Kuću slavnih” od Bogdana i Bjelice, tako da sam zamolio za poklon, ali prihvatam samo u vidu zlata”, zaključio je Divac.

Filter 2019