Fri. Sep 18, 2020
ћирилица /латиница

Дивац: Поклон за улазак у “Кућу славних” нека буде злато у Кини

Владе Дивац званично је постао четврти Србин који је уврштен у кошаркашку "Кућу славних" у Спрингфилду. Легендарни кошаркаш изјавио да на почетку каријере о овом успеху није могао ни да сања, а такође је открио какав поклон жели од садашњих репрезентативаца Србије.

Дивац је постао четврти Србин у “Кући славних”, после Дражена Далипагића, професора Александра Николића и Боре Станковића.

“Драго ми је пре свега због моје фамилије, саиграча, тренера и навијача. Ово је велико признање и искрено се томе нисам надао када сам почињао да играм кошарку”, изјавио је Дивац.

Током каријере, Дивац је дуг низ година наступао за репрезентацију Југославије, а у клупској за Слогу, Партизан, Лејкерсе, Шарлот, Звезду и Сакраменто. 

“Најдражи репрезентативни тренутак ми је тај да сам имао срећу да се од 1985. до 2002. године, враћам кући медаљама. Најемотивнија свакако ми је златна из Атине 1995. године. Што се клубова тиче, најдражи тренутак је титула са Партизаном 1987 године”, додао је легендарни кошаркаш.

Дивац тренутно обавља функцију генералног менаџера НБА тима Сакраменто кингса, у којем наступају Богдан Богдановић и Немања Бјелица, који се налазе у Кини на СП.

“Имамо добру генерацију играча који не само да су део НБА, већ имају запажене улоге у тимовима. Добио сам поруке и честитке на уласку у “Кућу славних” од Богдана и Бјелице, тако да сам замолио за поклон, али прихватам само у виду злата”, закључио је Дивац.

Filter 2019